A gerinc és a végtagok fájdalmának csökkentése

A gerinc és a végtagok fájdalmának csökkentése

Nagyon gyakran a helytelen testtartás következtében, ülőmunkát végzőknél, fizikai munkát végzőknél az izmok túlterhelődnek, illetve a mozgásszegény életmód következtében egyes izmok pedig legyengülnek.  Ennek következtében kialakulnak elsősorban gerincfájdalmak, azonban a derékből a csípőbe, alsó végtagba is sugározhat fájdalom, illetve a nyaki szakaszon, a vállba, nyakba, tarkóra is. Ilyenkor első körben a feszes izmokat kell kezelni különböző manuálterápiás módszerekkel, melyekkel a fájdalom csökkenthető, megszüntethető. Majd ezután megfelelő tornával kialakítani a helyes testtartást, és izomegyensúlyt.  Nagyon fontos, hogy hiába kezelünk egy tünetet, amíg a kiváltó tényező fennáll, ami akár egy egyoldalú mozgás, ülőmunka közbeni testtartás is lehet, addig a tünetek újra és újra vissza fognak jönni. Ezért igyekezni kell elkerülni ezeket a tényezőket. melyekre különböző módszerek tanulhatók.   A fájdalom csillapítható egyrészt, mint ahogy említettem, különböző manuálterápiás módszerekkel, melyek közül kiemelném a Trigger pont terápiát, mely tapasztalatom alapján egy nagyon hasznos, és gyors eredményt hozó technika.

 

Tens kezelés Megfigyelték, hogy egy bizonyos frekvenciájú áram, nyugtatóan hat az érző idegekre, így a fájdalom csökkenthető. Ez könnyen alkalmazható a gyakorlatban Tens készülékekkel.

Természetesen ezen kezelések mellet nagyon fontos a speciális mozgásterápia. Amennyiben a fájdalmat kiváltó ok továbbra is fennáll a fájdalom csökkentő kezelés csak tüneti megoldás, később vissza fognak jönni a panaszok. A torna segít abban, hogy kialakuljon a helyes izomegyensúly, illetve testtartás, hogy így tünetek megelőzhetőek legyenek